MOME KAMPUSZ MAKETT!

Az új MOME kapusz hivatalos átadására készítettünk megrendelésre egy 1:250 kicsinyített látvány makettet, mely a Gondűző nevű épületben lett kiálltva az Egyetem területén.

A MOME új kampusz együttesének megnyitására kaptunk izgalmas megrendelést, mely szerint egy 1:250 méretarányú makettet készítsünk tereptárgyakkal vegyesen.

Az épületekről kapott építészeti 3D modellek általában nem alkalamsak 3D nyomtatásra, így a munka megkezdése előtt a számunkra biztosított file-okat át kellett alakítani. Az utómunkát követően színes CJP nyomtatással készültekel a makett épület elemei. Ezt a technológiát azért választottuk, mert gyors, full color nyomtat. Tehát a darabok utólagos festésére már nem kellett időt kalkulálni.

Mivel a komplett makettet egyben kellett szállítani, gondolnunk kellett rá, hogy ne legyen túl súlyos. Az alapját ebből a meggondolásból CNC mart strapabíró polisztirol képezi. A domborzat 3D modell alapján készült, erre dolgoztuk rá az épület együtteseket és a tereptárgyakat.

Az épületeket körülölelő parkosított terep elrendezéséhez látványterv valamint fotódokumentáció állt rendelkezésünkre. Így a 3D nyomtatást és a klasszikus makett és terapsztal elemeket tudtuk ötvözni, hogy egy látványos végeredményt tudjunk átadni a megrendelőnek.