A 3D kívánság 3D nyomtatás megrendelésére Tiszalökön jártunk, ahol a Vízerőműnél fellelhető Az energia nevű Vilt Tibor szobrot szkenneltük, hogy egy kicsinyített nyomtatást készíthessünk róla, melyet meglepetésként adtak át.

A 8 méteres szobrot fotogrammetriával méreténél és kvázi megközelíthetetlensége miatt fotogrammetrikus szkenneléssel digitalizáltuk, ezt követte némi modellezés utómunkát – talpazat és felirat készítés – követően, egy kicsinyített modell készítettünk hozzá, mely alkalmas volt már nyomtatásra.

Megrendelőnkkel történt egyeztetés alapján a fehér SLS (lézer szinteres) nyomtatási technológiát ajánlottuk neki. Tulajdonságait tekintve strapabíró és a külső behatásokat jól bírja. Tehát a későbbi festés nem roncsolja a nyomtatott szobrot.

Az új MOME kapusz hivatalos átadására készítettünk megrendelésre egy 1:250 kicsinyített látvány makettet, melyen megtekinthető az egyetem kapuszánt ért változtatások és újítások. A makett a MOME “GOND-ŰZŐ” épületében látható.

Elkészítéséhez színes 3d nyomtatott épületek és egyéb kiegészítők mellett természetesen a hagyományos terepasztal elemek is szerepet kaptak.