múzeumok, tárlatok számára kínálunk számos innovatív lehetőséget, melyek segítségével kiállításaik interakívabbá válhatnak. Valamint a műtárgyak állagmegóvásával, archiválásával kapcsolaban számos alternatív lehetőséget nyújtunk.

MŰTÁRGY Másolat

A 3d nyomtatás kiváló lehetőség egy műtárgy replikájának legyártására. Ily módon lehetőség nyílik rá,  hogy akár kézbe vehető darabbal is megismertethessék a látogatót, vagy ha egy külső bemutatóra a műkincset nem tudják elvinni értéke vagy sérülékenysége miatt. 

3d szkennelés által elérhetővé válik egy digitális állomány, melyből grafikus csapatunk nyomtatható modellt készít.

 

 

Vadász  korsó  3d modellje

MÚZEUMI KELLÉK

Szükséged van egy nagyított vagy kicsinyített másolatra egy szoborról egyedi sorozatszámmal ellátva vásárlók vagy szponzorok számára, akár értékesítésre akár emlékbe?

 

 

Élelmiszer replika tárlathoz

MŰTÁRGY ARCHIVÁLÁS

Műkincsek, műtárgyak innovatív archiválását tesszük lehetővé, hogy az utókor számára ne csak tárgyi formában maradjanak fenn. Valamint ezek a digitális állományok később a retusálásban is nagy segítséget nyújthatnak.
Hogy minél pontosabban adjuk vissza a tárgyak felszínét és formáját is, két szkennelési technológiát – lézeres és fotogrammetriás – együtt alkalmazunk.

Teodolit digitális modellje

TAPINTHATÓ TÁRLAT

Szeretnél vakok  és gyengén látók számára tapintható tárlat kialakításába kezdeni?

Segítségedre lehetünk, hiszen az általunk bedigitalizált műtárgyakat könnyedén ki tudjuk nyomtatni többféle technológiával, hogy a tárlat célközönsége „saját kezével láthassa” egye egy kiállított darabnak milyen is a formája. 

Ezzel szélesebb célközönséghez is eljuttatható a történelem, vagy a művészetek egy-egy darabja.

Sarlós Istenség – termékenységi szobrok

DIGITÁLIS TARTALOM

Múzeumok számára készített digitális tartalom átemelheti az egyes kiállítások, tárlatok prezentálását a modern kor berkeibe. Ezáltal közelebb hozza a múltat  és annak „kincseit” a fiatalokhoz.

Augmented reality, 3d szkennelt műtárgy animáció, térbeli projektálás. És ez csak néhány olyan látványos modern kiállítási elem, mely arra szolgál, hogy egy-egy műtárgy jelentőségét kiemelje.

Fibula digitalizált model

MÚZEUM SHOP

Igazán egyedi ajándékot szeretnél értékesíteni a múzeumshopba, ami türközi a múzeumotokat? 

Vagy egyemlékezetes tárlatot, felújításnak szeretnél kis mementót állítani és a  látogatóknak kedveskedni, hogy egy picit hazacsemészhessenek a múzeumban szerzett emlékekből?

Sárkány kilincs rekonstrukció kép alapján

MÚZEUMPEDAGÓGIA

Hogy lehet közelebb hozni egy múzeumi élményt a fiatalokhoz? Kreatív kiegészítőkkel és feladatokkal, ami kifejezetten tanító jelleget céloznak meg, ugyanakkor ezt kreatívan teszik. Mégjobb, ha a kiállításhoz szorosan kötődik, vagy akár egy egy kiálítási darab  3d nyomtatott másolatai szerepelhetnek ezekben a feladatokban/játékokban. 
Szeretjük a kreatív  ötleteket és szívesen segítünk azt megvalósítani.

Korongozás kor előttki agyag korsó és

az abból készült 3d nyomtatott kirakó

EGYEDI MŰTÁRGY CSOMAGOLÁS

Nagyértékű és sérülékeny műtárgyak szállítása olykor komoly fejtörést okozhat, főleg bonyolult formák esetén.

3d szkennereink segítségével könnyedén bedigitalizáljuk a műkincs felszínét, ez alapján pedig szakembereink megfelelő burkolatot tudnak tervezni köré, amit akár 3d nyomtatással, vagy CNC marással könnyedén elő lehet állítani és teljes biztonságot nyújt a benne tárolt értéknek.

Egyedileg kialakított biztonsági csomagolás

DIORÁMA, MAKETT

Egyedi tervek vagy meglévő dokumentumok alapján készített diorámák vagy makettek készítése sem akadály számunkra. 3d nyomtatóink segítségével az elkészítési idejük lényegesen rövidebb lehet. 

Látványterv az Egri vár korai iszőszakából.

TEKINTsd meg néhány korábbi munkánkat

Írj nekünk üzenetet:

Kérlek adj meg egy telefonszámot, így ha kérdésünk merülne fel a megkereséssel kapcsolatban, hamarabb tudunk reagálni.
Kérlek válaszd ki, melyik 3D technológiát szeretnéd igénybe venni
Válaszd ki milyen kategóriában szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
Max. 2 MB feltöltés. Ezt meghaladó fileméret esetében kérjük fileletöltéshez alkalmas linket használjon, vagy az általunk küldött válasz e-mailre reagálva csatolja